1 saltsild
ca 20 g rugmel
olie
30 g sennep
50 g løg
30 g rødbeder
1 skive rugbrød
smør
*
Saltsilden udvandes i rigeligt vand i ca 24 timer.
Efter 12 timer bør vandet skiftes, smag på silden; er den meget salt, skal
den udvandes mere (silden skal smage let salt, ved stegning bliver
saltsmagen stærkere).
Når silden er tilstrækkeligt udvandet vendes den i rugmel og steges
gyldenbrun på en varm pande i ole eller smør.
Bløde løg:
Løgene skæres i skiver og steges brune.
Til sidst kan der tilsættes lidt vand for at gøre løgene bløde.
Tips: Der kan tilsættes lidt kulør for at brune løgene.
Servering:
Den saltstegte sild vil passe godt på et frokostbord.
På et smurt stykke rugbrød lægges den varme og sprøde sild, derpå de
bløde løg, sennep og rødbeder.