Sæt en smuk og sommerlig frokost på bordet, måske en Pinsefrokost.
Du kan gøre alt klar, og selv sidde med ved bordet, for der er ingen varme
retter. Server med brød og smør - og udvid evt. med lidt god ost før desserten.
8 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 5 min.
#
500 g hvide asparges
½ spsk olie
2-3 skoleagurker
1 bundt radiser
300 g røget laks i skiver
Dressing:
200 g rygeost uden kommen
2-2½ dl fløde
salt og peber
*
Skræl de hvide asparges, og knæk de træede ender af.
Skær tykke asparges igennem på langs.
Steg de hvide asparges på en varm pande med olie, til de er
mørkebrune og møre, men stadig har bid - ca. 4 min.
Drys med salt og peber.
Rens radiserne.
Vask agurkerne, og "skræl" dem i tynde bånd.
Skær laksen i korte, brede strimler.
Blend rygeost med fløde til passende konsistens, og smag til
med salt og peber.
Fyld dressingen i en sprøjtepose.
Læg de stegte asparges på et fad, og sæt dressingen omkring
i små klatter.
Drys med agurkebånd, radiser og røget laks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin