200 g broccoli
500 g kartofler i skiver a 1 cm.
½ l. vand
salt
3 fed hvidløg i skiver
Sauce:
75 g margarine (mælke- og soyafri)
4 spsk hvedemel
5 dl kogevand
5 æg
salt
peber
*
Kog kartofler og hvidløg i 10 min. Kog dernæst broccolien i 3 min. Gem vandet.
Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad og broccolierne som pynt øverst.
Broccolierne kan evt. først lægges på, når gratinen er bagt.
Smelt margarine i en gryde og rør melet i.
Tilsæt vandet lidt efter lidt og lad saucen køle lidt af.
Pisk derefter æggene i ét ad gangen og smag til med lidt salt og peber.
Fordel saucen over kartofler og broccoli og bag gratinen ved 175ºC i ca. 30 min eller til den er gylden.
Sørg for at broccolierne er helt dækket af saucen, da de ellers let bliver sorte.