500 g hakket oksekød eller kalkunkød
2 porre
2 røde chili
1 rød peberfrugt
10 røde peberkorn
1 ds kidneybeans
1 ½ tsk kardemomme
1 dl rødvin
olivenolie
200 g cheddar ost
1 pk. mexicanske tortillas
½ l cremefraiche
Guacamole:
3 modne avocadoer
2 tomater
2. fed hvidløg
2 spsk cremefraiche
½ rødløg
Salat:
½ iceberg salat
1 agurk
4 tomater
1 rød peber
1 pk. lucernespirer
Burritos:
Snit grønsagerne i strimler ( husk at tage frøene ud af chilierne) og svits
dem i lidt olivenolie, tilsæt kød og brun det sammen med grønsagerne.
Hæld væden fra bønnerne ( smid det ikke væk) og mos bønnerne.
Tilsæt bønnepastaen og væden derfra.
Knus peberkornene og tilsæt dem samt 1 ½ tsk kardemomme.
Tilsæt evt rødvin, hvis fyldet virker lidt tørt.
Smag til med salt og peber Kom fyldet i pandekagerne og læg dem med åbningen ned ad på en plade eller i ovnfast fad og fordel osten over. Gratineres i 10-15 min ved 220°C, eller til osten er gylden.
Serveres med salat, cremefraiche og guacamole.
Guacamole:
Snit ½ rødløg i fine tern Kom tomaterne i kogende vand ½ min , flå
dem og tag kernerne du, snit dem i tern.
Tag kødet ud af avocadoerne og mos det med en gaffel.
Pres hvidløgene deri og tilsæt resten af ingredienserne smag til med salt og lime.
Sæt det i køleskab og lad det trække i min. ½ time.
Salat:
"riv" salaten fra hinanden i passende stykker.
Skær agurk og peber i bjælker på ca. 6 cm.
Bland salat med peber agurk og lucernespirer.
Skær tomaterne i skiver, tag 4-5 skiver fra til at dekorere med og kom resten i salaten.