Logo

Trykkoger - trykkogning af supper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Værd at vide ved suppekogning

- Fyld gryden halvt eller trekvart medregnet kød, grønsager o.s.v.

- Er gryden ikke så stor, kan man nøjes med at koge suppen i noget af den anførte væske mængde og tilsætte resten efter kogningen.

- Ved suppekogning skal gryden kun lige være på tryk for at undgå, at indholdet koger for meget op.

-Suppen bliver klar og kraftig, når kødet sættes over i koldt vand. Man behøver ikke at skumme suppen, fordi luften holdes ude, og æggehvidestofferne derfor ikke koagulerer som skum, men bliver i kødet. 

- Hvis der skal tilsættes grønsager med forskellig kogetid, anvendes den længste kogetid som rettesnor, eller de grønsager, der har længst kogetid, skæres i mindre stykker, eller der anvendes afbrudt kogning. 

- Afbrudt kogning - Denne metode anvendes især ved suppe kogning med kød, da kødet skal koge længere end grønsagerne. Kødet koges, til det mangler de minutter, det tager grønsagerne at blive møre. Derefter tages trykket af gryden (hurtigt eller langsomt). Grønsagerne tilsættes, og gryden bringes igen på tryk det antal minutter, der er nødvendige. Gryden afkøles hurtigt, da grønsagerne ellers vil koge for længe.

Kogetider for supper: Kogetid i minutter:
Grønsagssuppe 3-8
Gule ærter 12-15
Oksekødssuppe 50-60
Kalvekødssuppe 40-50
Hønsekødssuppe 20-50
Vejledende væske mængde tilsætning: Efter behag. Der kan godt koges med mindre end i en almindelig gryde.

Om kogetiden

· Kogetiderne i de følgende tabeller er standardværdier.

· De afhænger blandt andet af, hvor store fødevarestykkerne er, hvor tykke lag de er placeret i, hvor fuld kogebeholderen er, hvilken kogebeholder de er placeret i og selvfølgelig også af dine præferencer.

· Grønne bladgrønsager skal som hovedregel koges så kort tid som muligt. 

Trykkoger - trykkogning af supper
 Trykkoger - trykkogning af supper


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her