Logo

Forårssuppe kogt på kalvebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg kalvebov med ben (få et par ekstra ben med)
salt
2 laurbærblade
10 peberkorn
timiankviste
1 kaffefilter og bomuldssnor
1 løg
2 majroer
3 forårsløg
1 kg friske ærter (eller 250 g løse dybfrosne)
1 bdt friske kørvel
4 kuvertbrød
 
Dæk kalvebov og ben med koldt vand i en rummelig gryde og sæt den over ved svag varme.
Når suppen koger skummes uklarhederne af.
Tilsæt salt og skum af igen så suppen bliver klar.
Læg krydderierne (laurbærblade, peberkorn og timiankviste) i et kaffefilter.
Luk filtret med en bomuldssnor og kom det ned i suppen.
Pil løget og kom det i helt.
Lad suppen koge 1 ½-2 timer til kødet er mørt og tag kødet op.
Si suppen igennem en sigte og kasser krydderipose og løget. 
 Skrab majroerne (eller skræl dem, hvis det er nemmere) og rens forårsløgene.
Herefter skæres majroerne, løgene og kødet ud i stykker, der ikke er større end, at de kan ligge på en spiseske.
Skær evt. fedt på kødet fra og kasser det.
Kog majroer og forårsløg møre i suppen i ca. 3 minutter.
Tilsæt så kødstykkerne.
Ærterne bælges og kørvelen skylles og plukkes.
Ærter og kørvelblade kommes også ned i suppegryden, og herefter må suppen ikke koge mere.
Smag til med salt og peber og server suppen med kuvertbrød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her