Logo

Frisk fiskesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Alfa og omega for en god suppe er fonden, bouillonen - og hjemmelavet smager stadigvæk allerbedst. Godt for trætte livsånder.

Til fiskefond:
1 kg fiskerester (fiskeben, hoved og skind af magre eller halvmagre fisk - altså ikke fra laks; det er bedst straks at få fjernet gællerne hos fiskehandleren, for de gør fonden bitter)
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1-2 gulerødder
2 stængler bladselleri
1 lille fennikel
½ l tør hvidvin
2 laurbærblade
1 tsk hvide peberkorn
salt

Skyl fiskeben, hoved og skind grundigt, kom dem i en stor gryde.
Pil løg og hvidløg og hak det groft.
Skær porren op på langs, skyl den og skær den i små stykker.
Skræl gulerødderne og del dem groft.
Skyl selleristænglerne og fennikelen og snit dem fint.
Kom alle grønsagerne i gryden, tilsæt 1 ¼ l vand og vinen.
Kom laurbærblade og peberkorn i.
Lad gryden komme i kog under låg, tag så låget af og lad det simre 20-30 minutter ved middel varme.
Skum tit suppen.
Hæld den gennem en sigte, kom bouillonen tilbage i gryden og lad den igen småkoge, til der er cirka 1 l fond tilbage.
Smag til med salt.

En hurtigt en suppe til 4 af fiskefonden:
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 porre
2 stængler bladselleri
2-3 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
1-2 spsk cremefraiche
500 g fiskefilet (hvad der er af frisk fisk. Man kan fx bruge laks)
1 håndfuld frisk kørvel eller rucola
1-2 spsk citronsaft

Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skyl grønsagerne, rens dem og skær dem i tændstiktynde stave.
Svits kort det hele i en stor gryde i varm olivenolie.
Hæld fiskefonden ved, krydr med salt og peber, lad det koge under låg 3-4 minutter og skru så ned for varmen.
Rør cremefraichen i.
Skær fiskefileterne i 2-3 cm store stykker.
Læg dem i bouillonen og lad dem trække ved svag varme i 3-5 minutter.
Skyl kørvel eller rucola og hak det fint.
Bland det forsigtigt i suppen sammen med citronsaften, ellers går fisken fra hinanden.
Server godt hvedebrød til.
Kj pr. portion: 1300

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.796 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her