Logo

Gammeldags juleboller med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hvedemel
1.25 dl sødmælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme
 
Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
 
Glasur:
350 g flormelis
20 g kakao
½ dl varmt vand
 
Ristede hasselnødder til pynt

  
Dej: Mælk, gær og sukker opløses.
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes i 5 min.
Stilles i køleskab 20 min.
Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.
Dejen skæres i firkanter på 10x10 cm.
På midten i hver firkant lægges ca. 15-20 g marcipanmasse.
Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
Bollerne stilles til hævning i 1-1 ½ time et lunt sted.
Efter hævning pensles de med æg.
Bages i ca. 8-10 min. ved 220ºC.
Efter bagning skal bollerne afkøle.
Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager.
 

Marcipanmasse:  Sukker, smør og marcipan røres sammen.
Glasur:  Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.207 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her