Logo

Græskar-kastaniesuppe med pebercroutoner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg spisekastanier
½ lille hocaidogræskar,ca. ½ kg
1 helt hvidløg delt i fed
2 kviste timian
1 l hønsebouillon
ahornsirup
2 skiverlyst brød i tern
15 g smør
frisk peber fra kværn
1 dl fintsnittet bredbladet persille

Tænd ovnen på 180ºC.
Skær et kryds i toppen af kastanierne og læg dem i en bradepande.

Skrab kernerne ud af græskaret.
Drys med salt og peber og læg det på et stykke bagepapir i samme bradepande.
Skærefladen skal vende nedad.

Læg de upillede hvidløgsfed under græskaret sammen med timiankviste.
Sæt fadet i ovnen og bag ca. 40 min. eller til kastanierne er møre og græskarkødet er helt blødt.

Pil kastanierne ud af skallerne og skrab kødet ud af græskaret og kom begge dele i en gryde.
Smut hvidløgene ud af skallerne og kom også dem i gryden.
Tilsæt bouillon og bring det i kog.
Lad det simre til kastanierne er bløde, ca. 20 min.

Purer suppen i en blender og hæld den tilbage i gryden.
Smag til med ahornsirup, salt og peber og juster evt. konsistensen med mere bouillon eller vand.

Smelt smørret på en teflonpande og rist brødternene heri til de er svagt gyldne.
Drys med rigelig friskkværnet peber.
Server med fintsnittet bredbladet persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.506 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her