Logo

Jordskoksuppe med syltet laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Jordskoksuppe (1 liter):
1 hakket løg, 40-50 g
400-450 g jordskokker (skrællet vægt)
8 dl god hønsebouillon
1 dl sødmælk
havsalt og hvid peber
20 g smør
Endvidere: skum af 1 dl piskefløde
*
Svits løg og jordskokker i smør, uden at de får farve.

Spæd med bouillon og mælk, og kog under låg ca. 20 minutter.

Blend suppen, smag til, og gem den i køleskabet.

Før servering varmes den op, blandes med flødeskum og piskes skummende med en stavblender.

 

 

Syltet laks
450-500 g frisk laksefilet
1 tsk havsalt (Maldon)

Syltelage:
2 dl hvidvinseddike
2 dl vand
8 nelliker
2 laurbærblade
1-2 små røde chilier
3 spsk lys rørsukker

*

Fjern skind og ben, skær laksekødet i mindre stykker, læg dem i et fad, og drys salt over.

Kog lagen i 5 minutter, hæld den kogende over fisken, og lad den tildækket trække i køleskab, 6-8 timer.

Hæld væden fra, giv den et opkog, og hæld den på ny over fisken, som igen skal trække 6-8 timer.

 

Server til Jordskokkesuppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
16120-03-2013 20:30:41 madABC
Hej Botilla, vi har "fanget" laksen til dig. TAK.
16220-03-2013 12:43:49 Botilla Larsen
Hvor f..... blev laksen af?

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her