Logo

Kartoffelsuppe med røgede spækterninger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En tysk specialitet fra Braunlage i Harzen på en restaurant med et enormt spisekort. Allerbagest var egnsretter og her står kartoffelsuppen.

2 liter hønsefond
2 gulerødder
½ selleri
1 persillerod
400 g kogte kartofler
50 g fint hakket løg
2 kviste timian
100 g røget spæk i tern

Hønsefonden og grønsagerne, der er skåret i tern, koges ind til det halve. Suppen afkøles. I den kolde suppe kommes de kogte kartofler, og det hele køres igennem foodprocessoren. Hvis suppen er for tyk tilsættes mere hønsefond.
Suppen koger op, og inden servering tilsættes løg og timian. Det hele snurrer i 5 minutter. Ristede spækterninger og brød gives til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her