6 røde peberfrugter
1 alm. rød chilifrugt
1 spsk olivenolie
1 stortløg
6 dl tynd kyllinge- eller grønsagsbouillon
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
½ dl tamarind med sten + 1 ½ dl vand
8-10 friske basilikum blade
Evt. cremefraiche til servering
Peberfrugterne og den røde chili grilles eller brændes med gasflamme på alle sider indtil skindet er branket.
Vend dem ofte.
Tages ud af ovnen og dækkes med sølvfolie i ca 10 minutter.
Derefter flås skindet af peberfrugterne.
Kernerne fjernes ligeledes.
De flåede frugter skæres i mindre stykker.
Hak løget groft. Varm olie i stor sautepande ved middel varme.
Tilsæt løg og sauter det indtil det er gyldent.
Tilsæt peberfrugter, chili og kyllingebouillon.
Dækkes delvist med låg og bringes i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre i 15-20 min.
Overhæld tamarind med kogende vand og lad den stå.
Efter ca. 10 minutter presses så meget som muligt af denne blanding gennem en sigte, og resten smides væk.
Tilsæt tamarind-væde og lad suppen småkoge i yderligere 5-10 min.
Suppen pureres, evt. med stavblender.
Varm suppen op igen og lad den koge i 3-4 min. under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Serveres evt. med 1 spsk cremefraiche på toppen og drysses med
basilikumstrimlerne.