600 g rødbeder
3 kartofler
3 løg
30 g smør
4 hele hvide peberkorn
4 hele sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 ¼ l bouillon
salt og hvid peber
saft fra 1 citron
purløg
Skræl kartofler og skær dem i skiver.
Pil løgene og skær dem i skiver.
Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af råkostjernet.
Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt løgene.
Rør rundt og lad dem blive klare uden at brune.
Tilsæt de skivede kartofler og lad dem dampe med et øjeblik.
Tilsæt krydderier og bouillon og lad det alt sammen koge.
Bland de revne rødbeder i.
Lad suppen koge sagte, til kartoflerne er kogt ud.
Pisk i den af og til.
Smag evt. til med flere krydderier.
Tilsæt citronsaft. Drys evt. lidt klippet purløg henover.