![Suppe på en porretop + Pandekager med sveskemos Suppe på en porretop + Pandekager med sveskemos](/images/articles/s2/2015/4/23/suppe-på-en-porretop-+-pandekager-med-sveskemos.jpg)
Suppe på en porretop
1 stor selleri
3 store kartofler
salt og peber
8 porretoppe fra foregående dag
4 spsk cremefraiche
Tilbehør: surbrød, eventuelt smør
*
Kog skrællet selleri og skrællede kartofler meget møre i 1½ l vand, tilsat salt.
Hæld vandet fra, men gem det.
Mos selleri og kartofler fint og spæd lidt efter lidt med kogevandet.
Skær porretoppene i fine strimler på tværs og lad dem koge 10 minutter i suppen.
Smag til med salt og peber og rør 3-4 spsk cremefraiche i før serveringen.
Server surbrød og eventuelt smør til.
![Madopskrift billede](/images/show_images/13099139136223253_clip_image003.jpg)
Pandekager med sveskemos
250 g svesker uden sten
æblesaft
8-10 Pandekager - se Tillæg
16 hakkede mandler
*
Læg sveskerne i blød natten over i ikke for sød æblesaft.
Kog dem møre i æblesaften og purer dem.
Bag pandekagerne og rul dem efterhånden sammen om lidt sveskemos.
Hold dem varme i ildfast fad i ovnen.
Drys ved serveringen med hakkede mandler.
![Madopskrift billede](/images/show_images/19278934751851417_clip_image005.jpg)