Cannelloni er pasta ruller med fyld, der bages i ovnen som
lasagne. Du kan komme mange slags fyld i cannelloni - også kødsauce. Her er en
udgave med spinat og ricotta i tomatsauce.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 45 min.
#
Tomatsauce:
1 løg
1 spsk olie
2 dåser hakkede tomater
1 fed hvidløg
salt og peber
Fyld:
500 g frisk spinat
1 spsk olie
250 g ricotta eller hytteost
2 fed hvidløg
1 økologisk citron
salt og peber
Endvidere:
250 g friske lasagneplader
50 g parmesanost
Tilbehør:
en stor skål grøn salat
*
Pil løget, hak det og svits løgene klare i en gryde med
olie.
Tilsæt tomater og knust hvidløg, og kog saucen i 15 min.
Blend saucen, og smag til med salt og peber.
Skyl spinaten grundigt, og slyng den tør.
Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den
falder sammen.
Lad spinaten simre i 3-4 min., til den er helt mør, og køl
den af.
Rør ricotta sammen med spinaten, og tilsæt knust hvidløg og
fintrevet citronskal.
Smag til med salt og peber.
Bred lidt tomatsauce ud i bunden af et ovnfast fad.
Skær lasagnepladerne i stykker på 15 cm.
Læg fyldet på midten af pladerne, og rul dem sammen omkring
fyldet.
Læg rullerne (cannellonierne) i fadet med lukningen nedad.
Lad der være lidt plads imellem dem i fadet.
Fordel resten af tomatsaucen ovenpå, og drys med revet
parmesanost.
Læg stanniol over fadet, og bag cannellonierne ved 180 °C i
ca. 30 min.
Fjern stanniolen, og bag i endnu ca. 15 min., til retten er
gyldenbrun på toppen.
Server cannellonierne med en skål blandet salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin