Logo

Kujesuppe - Ålekvabbesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg ålekvabber
Gulerødder
Porrer
Selleriknold
Persille
Kraftben
Svesker
Æblestykker
Salt
Sukker
Eddike
Rismelsboller (Se Sur-sødsuppe med rismelsboller)
 
Ålekvabberne renses, flås, vaskes godt og skæres i stykker på ca. 3 cm.
Grønsagerne skæres i mundrette stykker.
Grønsagerne og kraftben koges i vand i ca. 20 min. el­ler til de er møre.
De sidste 5 min. kommes ålekvabber, svesker og æble stykker i suppen.
Når ålekvabbekødet slipper benene, smages til med salt, sukker og eddike.
Suppen serveres med ålekvabberne og Rismelsboller i suppen.
 
Ålesuppe findes i flere va­rianter i Sønderjylland. Hus­mødrene tilsatte forskellige ting, fx. kraftben fra okse eller gris eller et skinkeben fra røget skinke. Svesker el­ler æblestykker eller begge dele kommes også i. Suppe af ålekvabber, som i den øst­lige del kaldes Kujer, laves på samme måde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her