Logo

Mørbradbøf fer med hyldeblomst-gremolata og ristede asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbradbøf fer med hyldeblomst-gremolata og ristede asparges

 

Hyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid. 10 min.

 

#

300 g svinemørbrad

salt og peber

15 g smør

4 skiver skagenskinke, parmaskinke eller serranoskinke

 

Gremolata:

3 spsk hakket persille

1 citron (øko)

2 hyldeblomstskærme

 

Grønsager:

2 tykke hvide asparges

6 grønne asparges

1 bundt radiser

1-2 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør:

nye kartofler og syrnet fløde

*

 

Skær den afpudsede mørbrad i 4 bøffer, og krydr dem med salt og peber.

Brun dem hurtigt på en pande med smør og tag dem af panden.

 

Bland hakket persille med fintrevet citronskal og hyldeblomster (uden stilke).

Læg en skive skinke ud på en tallerken, og drys med lidt gremolata.

 

Dup en mørbradbøf tør i køkkenrulle, læg den på gremolataen, og luk skinken omkring kødet.

Læg bøffen på en bageplade, og gentag med resten af bøfferne.

 

Skræl de hvide asparges, og skær dem i snitter - kasser de nederste træede ender.

Skyl de grønne asparges, og skær dem i snitter - kasser de nederste træede ender.

Rens radiserne, og skær dem evt. i halve eller kvarte på langs.

 

Steg de hvide asparges på en pande med olivenolie et par min.

Tilsæt grønne asparges og radiser, og steg ved middelvarme, til de er møre, men stadig sprøde - ca. 4 min.

Krydr med salt og peber.

 

SÆT mørbradbøfferne under grillen i ovnen i ca. 5 min.

Anret dem opretstående med aspargesblandingen, og drys med resten af gremolataen.

 

Server med friskkogte kartofler og syrnet fløde rørt med salt og peber.

 

• Tip: Gremolata er normalt betegnelsen for den blanding af finthakket citronskal, hvidløg og persille, som serveres til den italienske osso buco.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.134 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her