7 Personer
2 kg oksetværreb
2 gulerødder
2 porrer
2 løg
2 pastinak
2 citroner
12 fed hvidløg
friske rosmarin og timiankviste
½ l rødvin
½ l vand
1 dl balsamico eddike
salt og peber
*
Rids fedtet på tværrebet og krydr med salt og peber.
Grønsagerne renses og skæres groft, Citronerne skæres i smalle både. Rosmarin, timiankvistene og de pille hvidløg stikkes ned mellem de urterne. Læg tværrebet ovenpå, hæld vand og vin ved. Dæk retten med alufolie og stil den i en 170ºC varm ovn i ca. 2,5 time. Tag folien af og sæt ovnen på 225ºC i en ½ time, så kødet bliver gyldent. Suppler væsken med vand under stegningen, da væskestanden bør bevares.
Hæld skyen fra, når tværrebet er færdigt, og skum den for fedt.
Den balsamiske eddike koges ind til det halve, og hæld skyen på, lad det eventuelt koge yderligere ind.
Servering: Kødet skæres i skiver, og lægges på de varme grønsager. Byd godt brød og saucen til.