Logo

Hjortekød med gratinerede æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koteletter a ca. 200 gram stk
friskkværnet salt og peber
knust enebær
smør
 
et par faste røde æbler
lidt smør
2 dl cremefraiche
2 æggeblommer
2 spsk dijonsennep
salt, peber
Pynt med lidt grønt.
 
Koteletter krydres med friskkværnet salt, peber samt knust enebær. Brun kødet i smør på stegepanden, og steg ca. 4 min. på hver side.
Pak kødet ind og lad det hvile ca. 10 min.

 
Samtidigt skæres et par æbler i store tern, uden kernehuset.
Smelt lidt smør i en gryde og sauter æbleternene heri.
Rør herefter 2 dl cremefraiche ind i de "møre" æbler.
Rør 2 æggeblommer med 2 spsk dijonsennep, salt og peber, i en lille skål. Tag gryden med æbler og cremefraiche af kogepladen og rør forsigtigt æggeblommerne i, nu må det IKKE varmes mere.
Fordel æblestykkerne på et smurt ovnfast fad, og sæt det under grillen, indtil det er gratineret og gyldent.


Server på varme tallerkener med hjortekødet ovenpå.
Pynt med lidt grønt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her