Logo

Kalvekarbonader med sardeller, spinatlasagne og bagte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekarbonader:
400 g hakket kalvekød
1 lille løg
1 æg
2 spsk kapers
6-8 sardeller (evt. benfri sild)
3 spsk hvedemel
15 g smør
1 spsk olie
1 citron

Spinatlasagne:
3 fed hvidløg
10 g smør
450 g frossen spinat
2 spsk hvedemel
2 dl letmælk
1 tsk olivenolie
¾ kg tomater
oregano
10-12 lasagneplader
50 g 30% ost

¾ kg mellemstore kartofler
1 spsk olivenolie
1 spsk herbes de provence krydderi

Sæt spinaten i køleskabet til optøning dagen før eller tø den evt. op i mikrobølgeovn.

Kalvekarbonader:
Bland hakket kalvekød med finthakket løg, æg, kapers og hakkede sardeller. Krydr med peber.
Lad farsen hvile mens tilbehøret tilberedes:

Vask og halver kartoflerne. Pensl med lidt olie og drys med provence krydderi, salt og peber.
Bag kartoflerne 35-45 min. ved 225 º, til de er møre.

Svits hakket hvidløg i smør og tilsæt optøet, knuget spinat.
Drys hvedemel i spinaten og tilsæt mælk. Lad det koge 2-3 min og krydr med salt og peber.
Pensl et ovnfast fad (et lasagnefad) med olivenolie. Skær skiver af tomat og læg dem i fadet, krydr med oregano, salt og peber. Læg herefter et tyndt lag spinatstuvning og så et lag lasagneplader . Fortsæt lagene og afslut med et lag spinatstuvning. Drys revet ost over og bag lasagnen sammen med kartoflerne, ca. 35-45 min til overfladen er lysebrun.
Form fire kalvekarbonader.
Vend dem i hvedemel og steg dem i smør og olie på panden ved middelvarme i ca. 5-7 min på hver side, til de er gennemstegte.
Pres citronsaft over.
Tips: Gem resten af sardellerne til kold kartoffelsalat med fintsnittede forårsløg eller porrer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her