1500 g levende blåmuslinger
2 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
2 tsk karry
olie/smør
3 gulerødder
2 porrer
250 g knoldselleri
2 ½ dl bouillon
salt
peber
300 g jasminris
Muslingerne rengøres. Tjek at alle er levende! Det gøres ved at give hver musling et let bank mod bordet. Hvis den er levende, vil den lukke sig, og ellers skal den kasseres. Skyl i koldt vand.
Kog jasminrisen.
Svits karry i olie/smør i en stor gryde, og heri ristes hakket hvidløg og ingefær. Tilsæt de finthakkede grønsager og tilsæt bouillon. Lad det koge igennem.
Tilsæt de rensede og afdryppede muslinger, og lad retten simre under låg i ca. 5 minutter - til muslingerne har åbnet sig. De, der ikke åbner sig, skal kasseres. Smag til med salt og peber.
Lav portionsanretninger i dybe tallerkener. Placér først et par skefulde kogt ris og hæld derefter muslingesuppe over.