Til denne fine ret bruger vi mange tomater. Næste gang
tomaterne er på tilbud, er det på tide at lave den. Mættende.
• Tomater indeholder meget karotin, som kroppen omdanner til
A-vitamin.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1-1½ time. 4 Portioner
# Råvarer til Oksegryde med tomater:
750 g oksekød i tern
2 løg
3 fed hvidløg
500 g tomater
1½ dl tør hvidvin
½ dl grønne eller sorte oliven uden sten
1 dl frisk eller 2 tsk tørret oregano
1 tsk stødt koriander
½ tsk friskkværnet peber
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C. Placer risten nederst i ovnen.
Afpuds kødet og skær det i ensartede tern.
Lad kødet blive stuetempereret.
2 Pil, skyl og grovhak det ene løg.
Hak hvidløg og tomater groft.
Læg alt det hakkede sammen med vinen i en bred gryde eller
sauterpande og bring det hurtigt i kog under låg, og lad det langsomt koge
sammen ca. 10 min. til en purélignende konsistens.
Anvend en håndmixer eller foodprocessor hvis du vil have
konsistensen helt glat.
3 Skær det andet løg i ringe.
Læg kød, løg, oliven, oregano, koriander og peber i et
rummeligt ovnfast fad.
Hæld tomatpureen over og dæk med låg eller folie.
Ovnsteg 1-1½ time, eller til kødet er gennemstegt og mørt.
Server straks.
Tips & råd
Server gryden på groft brød. Smør ikke noget fedtstof på
brødet, men lad brødet opsuge saucen, så bliver brødet saftigt og lækkert.
Du kan evt. bruge pastasauce, som du køber færdig.
Der går ca. 5 dl sauce til denne opskrift.
Færdig pastasauce er perfekt, hvis du har knapt med tid.
SERVERINGSFORSLAG
Kogte kartofler eller ris smager godt til denne gryde.
Eller hvorfor ikke lægge lidt af gryden på en skive groft
brød.
PR. PORTION: Energi: Kcal 344 = kJ 1444
Kulhydrat 10 g Protein 40 g Fedt 16 g (42%) Fibre 2 g