Rødspætter er en uovertruffen lækker fisk, med masser af
smag. I denne opskrift er de rullet med jomfruhummerhaler og dernæst dampet med
hvidvin. Opskriften er meget nem og hurtig, og kan sagtens tilberedes en
hverdags aften.
Forberedelses tid: 30 min. Tilberedelses tid: 25 min. Samlet
tid: 55 min.
Til 2 personer. Er du alene så halver ingredienserne.
# Ingredienser
4 rødspættefileter (store eller 6 små)
8 jomfruhummerhaler eller 16 rejer
tandstikker
4 spsk rugmel
2 dl hvidvin
2 spsk smør
1 spsk hakket purløg eller andet grønt
1 spsk dild
½ blomkål
kartofler til 2 personer
* Tilberedning
Rens fileterne ved, at skære skindet fra, og salt dem på
begge sider.
Hak dilden groft og læg halvdelen til side.
Placer 2 jomfruhummerhaler på det bredeste sted på fileten,
og kom noget dild ovenpå.
Rul rødspættefileterne fra det bredeste sted og sæt en
tandstik i, for at holde på rullen.
Hæld hvidvinen i et ildfast fad sammen med smørret.
Læg rødspætterullerne i fadet og drys resten af dild og
purløg over.
Tilberedes i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter.
Skær blomkålen i mindre buketter og damp dem møre i masser
af vand og salt.
Kartoflerne koges ligeledes møre i vand og salt.
Tips: Rødspættefileterne drysses med salt på begge
sider, for at gøre dem mere faste.
Blomkålen kan evt erstattes af flødestuvet spinat.