![Roastbeef den bedste](/images/show_images/2016/4/clip_1460906717282.png)
En saftig roastbeef med et dække af friskkværnet sort peber
og finthakket persille bliver den perfekte søndagsmiddag. En favoritret.
• Tyksteg eller inderlår er de bedste stykker til denne form
for tilberedning.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 8 portioner
# Råvarer til Roastbeef den bedste:
1 kg tyksteg eller inderlår
3 tsk friskkværnet sort peber
1 dl hakket persille
2 spsk hakket purløg
1 tsk tørret estragon
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C.
Gnid den knuste peber jævnt over kødet.
Pres let, så det sidder fast.
2 Bland persille, purløg og estragon godt i en skål.
Læg urteblandingen i et jævnt lag på en tallerken eller på
et stykke bagepapir.
3 Læg kødet oven på urterne.
Rul kødet i urterne og pres let på kødet, så også urterne
sidder fast.
Snør kødet med 5 cm mellemrum med kødsnor på langs af kødet.
4 Læg kødet på en grillrist oven på en bageplade eller
lignende.
Anvend et stegetermometer og lad kødet stå i ovnen til
termometeret viser ca. 50 °C, så er kødet stadig rødt. Vil du have det
mediumstegt skal kødet stå i ovnen i ca. 30 min. og termometeret skal vise 60
°C.
5 Læg kødet på et skærebræt og lad det hvile dækket med
alufolie ca. 15 min.
Så samler kødsaften sig og løber ikke ud, når du skærer i
kødet.
Fjern snoren og skær kødet i tynde skiver.
Server straks.
Tips & råd
![Roastbeef den bedste](/images/show_images/2016/4/clip_1460906717285.png)
Drys krydderurterne ud på en tallerken eller på et stykke
bagepapir.
Læg kødet ovenpå, rul og tryk, så det bliver helt dækket.
Så får du et jævnt lag.
![Roastbeef den bedste](/images/show_images/2016/4/clip_1460906717289.png)
Snør kødet med kødsnor, så beholder kødstykket sin form.
Bind ikke for stramt, så undgår du, at kødsaften presses ud.
VARIATION: Roastbeef kan også serveres kold.
Skær da kødet i tynde skiver og anvend det til fint
smørrebrød eller i en god salat.
Roastbeefen holder sig 2-3 dage på køl, hvis du dækker den
med plastfilm eller lignende.
PR. PORTION: Energi: Kcal 162 = kJ 680
Kulhydrat O g Protein 27 g Fedt 6 g (33%) Fibre 0 g