Skinkemignon:
10 g smør eller andet fedtstof
1 skinkemignon (ca. 400 g)
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl vand
Gyldne ris:
50 g smør
2 tsk garam masala (indisk blandingskrydderi)
4 dl løse ris, parboiled (ca. 320 g)
4 dl appelsinjuice
2 dl vand
1 tsk groft salt
50 g saltede peanuts
75 g lyse eller grønne rosiner
Tilbehør: 400 g dampede haricots verts
Skinkemignon: Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
Brun skinkemignonen på alle sider (ca. 2 min. i alt).
Drys med salt og peber og tilsæt vand.
Steg kødet ved svag varme og under låg ca. 25 min. - vend kødet af og til.
Mål efter ca. 20 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur.
Den skal være ca 70°C.
Steg evt. skinkemignonen færdig de sidste 5 min.
Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Gem stegeskyen.
Gyldne ris: Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Tilsæt garam masala og lad det bruse af. Svits risene i ca. ½ min.
Tilsæt juice, vand og salt.
Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Vend peanuts og rosiner i og lad risene trække i ca. 5 min mere. Smag til.
Ved serveringen: Skær skinkemignonen i tynde skiver.
Anret kød og bønner i et varmt fad og hæld den lune stegesky over.
Kom de gyldne ris i en varm skål og server straks.
Ikke fryseegnet