Logo

Tournedos med gorgonzolasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 skiver oksemørbrad á 3–4 cm. tykke
200 gorgonzola ost
salt og peber
½ dl tør sherry
4 dl cremefraiche
1 oksebouillonterning
½ tsk kinesisk soja
 
Skær en lomme i hver tournedos og kom en skive gorgonzola i hver
tournedos.
Krydr med salt og peber.
Bind eventuelt et stykke kødsnor om.
Steg dem ved stærk varme i ca. 3 minutter på hver side på en
stegepande. Salt dem let.
Tag kødet væk fra stegepanden og pisk stegeskyen med sherry, creme
fraiche og ca. 4 spsk gorgonzola.
Tilsæt bouillonterningen og soja.
Lad saucen koge sammen.
Smag den til med salt og peber.
Læg kødet på varme tallerkener og server saucen til.
Som tilbehør kan serveres råstegte kartofler eller pommes frites og
hele tomater stegt i ovnen.
Tips: Steg først kødstykkerne på stærk varme, så der dannes en skorpe.
Skru derefter ned for varmen og prøv at stikke i kødet med en kødnål.
Kødsaftens farve svarer til farven på kødet:

blod = rød og klar = gennemstegt.
Smag saucen til med finthakket persille.
Det giver saucen en frisk smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.621 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her