1500 g oksemørbrad
Marinade:
2 hakkede løg
1 dl olivenolie
5 spsk aceto balsamico
5 peberkorn
3 kviste timian ( 1 ½ teskefuld tørret kan gøre det )
3 knuste enebær
1 knust laurbær eller laurbærblad
2 fed hvidløg i kvarter
4 dl god kraftig tør rødvin
Sauce:
Siet marinade
2 finthakkede skalotteløg
5 dl god kalvefond ( eller alm. oksebouillon )
2 spsk smør
50-100 g roquefort eller anden blåskimmelost, du kan også smage til med ribsgele og peber og evt. salt
Tilbehør:
Kartoffelterninger bagt møre i fløde med salt og peber, serveret i små portionsforme
600 g friske grønne bønner
2 finthakkede skalotteløg
2 spsk smør
2 spsk finthakket persille
Marinaden blandes, og mørbraderne lægges heri i mindst 8 timer, gerne 12-16 timer, vend dem af og til.
Tag mørbraderne fra marinaden, og tør dem godt af.
Brun dem i smør på alle sider i en dyb pande med låg, dæmp varmen, og steg dem under låg i 15 minutter.
Tag kødet op, og pak det godt ind i alufolie og viskestykker.
Kom den siede marinade i stegesaften på panden, og kog ind med skalotteløgene til ⅓.
Tilsæt fond og kog igennem.
Jævn saucen med smør og roquefort, eller smag til med ribsgele og jævn med Maizena (suverænt, saucen bliver til ren kunst!)
Server kødet i skiver med saucen og tilbehøret. de friskkogte bønner vendes i smør med finthakkede skalotteløg, til de er gennemvarme.