En
skøn efterårsburger lavet af vildtkød og med svamperemoulade.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 10 min.
Svamperemoulade:
200
g kantareller (eller andre svampe)
1½
dl mayonnaise
salt
og peber
Vildtburgere:
400
g hakket kronhjortekød (eller oksekød)
1 tsk
hel enebær
½ tsk
stødt allehånde
1 spsk
olie
15
g smør
salt
og friskkværnet peber
Tilbehør:
4
burgerboller
4-8
grønne salatblade
2
tomater
1
rødløg
evt.
ovnbagte kartoffelbåde
*
Rens
svampene, og skær dem i mindre stykker.
Steg
dem hurtigt på en varm pande, til de slipper lidt væske.
Lad
dem køle af, og bland dem med mayonnaise, salt og peber.
Ælt
kødet med stødt enebær og allehånde, og form det til 4 flade hakkebøffer.
Brun
bøfferne i olie og smør, krydr med salt og peber, og steg i ca. 4 min. på hver
side, til de er gennemstegte.
Lun
burgerbollerne, flæk dem, og smør over- og underboller med svamperemoulade.
Læg
bøfferne i bollerne med salatblade, tomatskiver og løgringe.
Server
evt. med stegte kartoffelbåde.
TIPS:
Beregn1 minuts stegning for hver millimeter, bøffen er tyk.