En kraftig vildtgryde med gulerødder og kantareller, som her
er smagt til med både rødvin, hvidløg og timian.
• Vildtkød er proteinrigt og magert.
• Vælg mager bacon eller skær synligt fedt fra.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 45-50 min. 6 Portioner
# Råvarer til Vildtgryde med kantareller:
1 kg småkød af vildt
(yderlår af elg, hjort eller rådyr)
140 g mager bacon
2 løg
2 spsk tomatpuré
6 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
2 dl god bouillon
(eller 2 spsk vildtfond + 2 dl vand)
4 dl tør rødvin
2 laurbærblade
1 tsk salt
½ tsk groftkværnet sort peber
5-6 enebær
1 tsk timian eller 2 timiankviste
500 g kantareller
10-12 små løg
1 dl syltede løg
25 g høvlet myseost
* Fremgangsmåde:
1 Skær sener og hinder af kødet. Skær kødet i 3x3 cm tern.
2 Striml baconen og steg det sprødt ved svag varme, i en
stegegryde.
Tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Brun kødet i baconfedtet et par minutter, til det har faet
farve.
3 Pil løgene og skær dem i grove tern, læg dem i gryden.
Lad dem stege med et par min.
Tilsæt tomatpuré og hvidløgsfed.
4 Drys melet over og rør rundt.
Spæd med bouillon og vin, krydr med laurbærblade, salt og
peber, knuste enebær og timian. Lad kødet simre under låg ved svag varme 45-50
min.
5 Rens svampene og pil de små løg.
Steg kantarellerne i ½ tsk fedtstof på en pande.
Kom svampe og løg i gryden når der mangler 30 min.
Tilsæt syltede løg, bacon og høvl myseosten over.
Tips & råd
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (melet sort)
50 g smør
2½ dl kogende mælk
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ dl finthakket persille.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kog dem møre i vand uden salt.
Lad kartoflerne løbe godt af.
Pres dem gennem en kartoffelpresser, eller mos dem direkte i
gryden med en mixer.
Tilsæt fedtstof og lidt af den varme mælk.
Rør mosen kraftigt og spæd efterhånden med mere mælk.
Pisk mosen luftig og smag til med salt og peber.
Drys med masser af hakket persille.
PR. PORTION: Energi: Kcal 315 = kJ 1323
Kulhydrat 11 g Protein 43 g Fedt 11 g (31 %) Fibre 3 g