1 ½ kg steg af elg hjort, rådyr eller ren
2 spsk smør eller margarine
3-4 dl marinade
Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 dl rødvin
1 spsk knuste kryderpeberkorn
1 spsk knust enebær
1 laurbærblad
3 spsk olie
Sauce:
2 spsk hvedemel
3-4 dl stegesky
2 dl kaffefløde
salt
peber
1-2 spsk ribsgele
Afpuds stegen og læg den i et smalt fad.
Dybfrossen kød behøver ikke at tø.
Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.
Hæld marinaden over stegen.
Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin.
Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs.
Tag stegen op og tør den af.
Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt.
Salt let og spæd med 2-3 dl af marinaden.
Lad kødet småstege under låg i 1 ½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade.
Tag stegen op og lad den hvile under folie.
Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til saucen.
Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele.
Skær kødet i tynde, fine skiver og server med saucen til.
Tips:
Andre dele af vildt, fx. yderlår, bov eller højreb kan marineres og steges som grydesteg, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger.