Kagen
er bagt med bunden i vejret. Blommerne lægges i en lækker appelsinsirup under
kagedejen, og den færdigbagte kage vendes på hovedet før servering, så
blommerne ligger øverst i et smukt mønster.
1
kage til 8-10 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 1 time
#
1
økologisk appelsin
75
g sukker
¾-1
kg faste blommer
Dej:
200
g hvedemel
1 tsk
bagepulver
75
g mandelmel
¼ tsk
salt
100
g smør
150
g muscovadosukker eller farin
2 æg
1 tsk
vaniljesukker
1½
dl kærnemælk eller mælk
Tilbehør:
cremefraiche
eller piskefløde
*
Vask
appelsinen, riv skallen, og pres saften.
Kog
skal, saft og sukker i en lille gryde, til det bliver sirupsagtigt ca. 5 min.
Lad
det køle af.
Vask
blommerne, udsten dem, og skær dem i både.
Vend
dem sammen med appelsinsiruppen.
Sigt
mel og bagepulver, og bland det med mandel mel og salt.
Pisk
smør og muscovadosukker cremet.
Pisk
æggene i et ad gangen, og pisk vaniljesukkeret i.
Pisk
det luftigt med en håndmikser i 1 min.
Vend
skiftevis melblandingen og kærnemælken i dejen.
Dæk
bunden af en springform (22-24 cm) med bagepapir, og smør den indvendige kant
med lidt smør.
Læg
blommerne tæt i bunden af formen, og gem overskydende appelsinlage.
Fordel
dejen over blommerne, og stil formen på en bageplade med bagepapir.
Bag
kagen midt i ovnen ved 180 °C i 50-60 min.
Tjek
med en trætandstikker om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 8-10
min.
Løsn
kagen fra formens kant med en kniv.
Åben
formen, tag ringen af, og vend kagen ud på et fad.
Pensl
overfladen med den resterende appelsinlage, og server med cremefraiche.
TIPS:
Tag æg og smør ud af køleskabet, 20-30 minutter før du går i gang med dejen. Så
når de at få stuetemperatur, og det giver det bedste resultat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin