Kompot:
4-5 æbler
2 dl vand
4 spsk sukker
1 spsk citronsaft
Gelé:
33/4 dl æblemost
1 ¼ dl lage fra æblerne
6 blade husblas
½ tsk vanilje
½ liter cremesauce
Cremesauce:
½ liter mælk eller fløde
2 tsk cremepulver
1-2 spsk sukker
2 æggeblommer eller 1 helt æg
Halve, skrællede æbler uden kernehus koges møre i vand med sukker og citronsaft. Æblerne lægges i en randform. 6 blade husblas udblødes i koldt vand og smeltes i den varme sukkerlage. Den sies og blandes med æblemost, til der er ½ liter i alt. Gelésaften smages til med Vanila og hældes over æblerne. Når geleen er stivnet, dyppes formen et sekund i kogende vand. Randen vendes ud. Lidt cremesauce, evt. blandet med et par spiseskefulde flødeskum hældes i midten. Resten af cremesaucen serveres til.
Vanila cremesauce:
Cremepulver, sukker og lidt af mælken røres til en jævning. Æg eller æggeblommer tilsættes. Resten af mælken bringes i kog. Jævningen hældes i under omrøring, og det hele gives et opkog. Cremen afkøles i ro og piskes igennem før brugen.