Logo

Æbler i æblemost-gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kompot:
4-5 æbler
2 dl vand
4 spsk sukker
1 spsk citronsaft

Gelé:
33/4 dl æblemost
1 ¼ dl lage fra æblerne
6 blade husblas
½ tsk vanilje
½ liter cremesauce

Cremesauce:
½ liter mælk eller fløde
2 tsk cremepulver
1-2 spsk sukker
2 æggeblommer eller 1 helt æg

Halve, skrællede æbler uden kernehus koges møre i vand med sukker og citronsaft. Æblerne lægges i en randform. 6 blade husblas udblødes i koldt vand og smeltes i den varme sukkerlage. Den sies og blandes med æblemost, til der er ½ liter i alt. Gelésaften smages til med Vanila og hældes over æblerne. Når geleen er stivnet, dyppes formen et sekund i kogende vand. Randen vendes ud. Lidt cremesauce, evt. blandet med et par spiseskefulde flødeskum hældes i midten. Resten af cremesaucen serveres til.
Vanila cremesauce:
Cremepulver, sukker og lidt af mælken røres til en jævning. Æg eller æggeblommer tilsættes. Resten af mælken bringes i kog. Jævningen hældes i under omrøring, og det hele gives et opkog. Cremen afkøles i ro og piskes igennem før brugen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her