Logo

- 1. juledag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

- 1. juledag

Vildt-gullasch

ca. 800 g dyrebov, udskåret til gullasch

1/2 flaske rødvin

1 laurbærblad

10 tørrede enebær

smør eller margarine

salt og peber

125 g små løg

500 g champignon

2 dl piskefløde

Tilbehør: Rønnebærgelé, Kartoffelmos - se Tillæg eller Rå­stegte kartofler - se Tillæg

Puds om nødvendigt kødet af, læg det i en skål, der nogenlunde slutter om det, og hæld vinen over.

Tilsæt knust laurbærblad og knuste enebær og læg låg over.

Lad kødet trække i 24-48 timer og vend det et par gange.

Tryk det afi køkkenrulle og brun det kraftigt i rigeligt smør eller margarine i stegegryden. Tilsæt salt og peber og si så meget af lagen over, at det står halvt op om kødet.

Læg låg over og lad det snurre 1-1¼ time.

Brun de pillede løg i lidt fedtstof og kom dem i gryden.

Tilsæt om nødvendigt lidt mere siet lage.

Læg låg over og lad retten snurre videre, til alt er mørt 15-25 minutter.

Rist champignonerne i smør eller margarine og kom dem i den færdige ret.

Smag eventuelt til med salt og peber og rør fløden i til sidst.

Varm retten igennem og server den med kartoffelmos eller råstegte kartofler og rønnebærgelé.

 

 Madopskrift billede 

Ostesalat

150 g mild ost

150 g kogte, grønne bønner

150 g mayonnaise

1 spsk Dijon-sennep

hvidløgssalt

1 rød peberfrugt eller rødløg

Tilbehør: rugkiks

Skær osten i terninger og bønnerne i småstykker.

Bland mayonnaisen med sennep og smag til med hvidløgssalt.

Hæld det over salatblan­dingen og vend det godt.

Stil salaten i køleskabet et par timer.

Pynt ved serveringen med tynde ringe af rød peberfrugt og server rugkiks til.

 

 Madopskrift billede 

Appelsinsorbet

4 dl friskpresset appelsinsaft

2 æggehvider

125 g florsukker

Si saften, fyld den i en form og frys den.

Rør den op 4-5 gange med 1/2 times mellemrum i begyndelsen af frysetiden.

Pisk umiddelbart før serveringen æggehviderne meget stive og pisk lidt efter lidt flor­sukkeret i.

Vend det i den færdigfrosne is og fordel det straks i cham­pagne- eller portionsglas.

Server desserten omgående.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.