Makrel fra Middelhavet
4 små makrel eller 2 store
hvedemel
salt og hvid peber
3 spsk smør eller margarine
2 bdt dild
1 fed hvidløg
1 fiskebouillonterning
2 spsk hvidvinseddike
Tilbehør: kogte kartofler og persilledrys
*
Rens og filer makrellerne og skær hver filet i 3 stykker.
Vend dem let i hvedemel, der er blandet med salt og hvid peber, og læg dem i smurt gryde med groft hakket dild og revet hvidløg mellem lagene.
Fordel resten af fedtstoffet mellem fiskestykkerne.
Opløs bouillonterningen i 2 dl kogende vand, tilsæt fiskeben og finner samt hvidvinseddike og kog det 10 minutter.
Si suppen over fisken og læg låg på gryden.
Kog retten sagte i ca. 15 minutter.
Server med persilledrys og kogte kartofler til.
Osteklemmer
250 g reven ost - helst Emmentaler
½ æg
1 spsk fløde eller mælk
1 knsp reven muskat
1 fed hvidløg
4 skiver franskbrød
smør eller margarine
Tilbehør: oliven
*
Bland ost, æg, fløde eller mælk, presset hvidløg og reven muskat.
Steg brødskiverne på den ene side i panden i smør eller margarine, vend dem og bred ostemassen over.
Læg låg på panden og steg dem i endnu 5-6 minutter - eller til osten er smeltet.
Server brødene straks direkte fra panden og server oliven til.