(6 personer)
Maltbolsje iscrème:
6 pasteuriserede æggeblommer
2 ½ dl mælk
2 ½ dl fløde
100 g knuste maltbolcher
90 g hakket lys chokolade
1 knsp lakridspulver
1 knsp paprika
Kondenseret mælk:
1 dåse kondenseret mælk
Cacaoflammer:
50 g glukose
100 g fondant pulver
50 g Isomalt (en mindre sød sukkertype. Kan bl. a. købes hos Condi)
45 g cacaopasta
Garniture:
50 g peanuts uden skal
salt
Iscreme: Kog bolsjerne op med mælk og fløde.
Rør lakridspulver og paprika ud i væsken (smag til med paprika) og leger med æggeblommer.
Hæld massen over chokoladen og rør, til den er helt opløst.
Si cremen og køl ned.
Kør den kolde creme i en ismaskine, til isen er færdig.
Vær forsigtig med at lad den køre for længe, da isen så kan skille!
Mælk: Kog dåsen i vand i 4 timer (skal være dækket af vand hele tiden!) og køl af.
Flammer: Varm fondant og glukose op, tilsæt isomalt, opløs det og varm op til 160°. Tilsæt finthakket cacaopasta.
Hæld massen ud på en gummimåtte og rul den tyndt ud med en kagerulle (mellem to bagemåtter).
Lun cacaopladen ved 100°, til den er blank (det er vigtigt, at den ikke begynder at boble!).
Tag pladen ud af ovnen og begynd straks at trække "flammer".
Varm massen op igen i den varme ovn, når den bliver for hård til at arbejde med.
Klip de tynde "flammer" i den ønskede størrelse.
Garniture: Rist nødderne i ovnen med 1 spsk vand og lidt salt.
Bag dem ved 170°, til vandet er fordampet, og nødderne er gyldne og smager salt.
Anretning: Smør den cremede kondenserede mælk ud på tallerkenen, læg en kugle maltbolsje iscreme på og pynt med choko-flammer og peanuts.