Et klassisk bagværk fra Toscana hvor kagerne anvendes som
dessert. Man dypper dem i Vin Santo, inden man nyder dem. Lette at bage •
Mandler indeholder meget magnesium, som påvirker musklernes og nervernes
præstationsevne.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 45 min. Ca. 80 stk.
# Råvarer til Mandelbrød fra Toscana
½ citron
½ appelsin
3 æg
2 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
9 dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
200 g smuttede mandler
fedtstof eller bagepapir til pladen
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl citron og appelsin.
Riv skallen og pres saften af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker med hjulpisker eller mixer,
til luftigt skum.
Bland saft og skal af de to frugter i.
2 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en bageplade med fedtstof eller anvend bagepapir.
3 Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i
æggesnapsen.
Ælt det med melede hænder til en blød dej.
Hak mandlerne groft og ælt dem i.
4 Rul dejen til stænger som er 3 cm i diameter og læg dem på
pladen.
Tryk stængerne lidt flade.
Stil pladen i ovnen og bag i 30 min, til stængerne er gyldne
og fine.
5 Tag pladen ud og skær stængerne i 1 cm tykke skiver.
Læg stykkerne tilbage på pladen.
Stil den i ovnen og bag yderligere 5-10 min, til de er
sprøde.
Tag kagerne ud og lad dem blive kolde.
Tips & råd
Variation: Anvend hasselnødder i stedet for mandler, hvis du
vil have en mere udpræget nøddesmag på kagerne.
Mandlerne smuttes lettest, hvis du lader dem ligge en lille
tid i kogende vand.
Hæld vandet fra og smut skallerne af mandlerne.
Opbevar mandelkagerne i en blikdåse, så holder de sig længe.
Det er godt at dyppe kagerne i sød vin eller i
espressokaffe.
PR. KAGE: Energi: Kcal 53 = kJ 226
Kulhydrat 7 g Protein 2 g Fedt 2 g (34%) Fibre 0 g