En skøn og nem kage, der smager af sommer. Friskplukkede
danske jordbær er noget af det bedste.
6-8 personer Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 35 min.
#
Mandelkage:
200 g sukker
3 store æg
200 g mandler
Creme:
1½ dl piskefløde
3 spsk flormelis
1 vaniljestang
1 tsk sukker
1½ dl cremefraiche 38%
Pynt:
250 g jordbær evt. flormelis
*
Beklæd en springform (ca. 25 cm) med bagepapir, og tænd
ovnen på 175 °C.
Pisk sukker og æg til en tyk og luftig masse - ca. 10 min
med en håndmikser.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og vend dem i
æggemassen.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30-35 min.
Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt, og lad kagen
afkøle i formen.
Pisk fløden til skum, og tilsæt sigtet flormelis.
Bland vaniljekornene i skummet sammen med cremefraichen.
Fordel cremen over den afkølede kage.
Skyl og nip jordbærrene, og sørg for at de er helt tørre.
Skær jordbærrene i skiver, og fordel dem på cremen.
Pynt evt. med lidt sigtet flormelis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin