Er kirsebær også en af dine favoritter i sommermånederne? Så prøv denne lækre og sprøde mandelkage med kærnemælksskum.
20 kirsebær, gerne van eller en anden sød sort
Mandelbund:
150 g smør
150 g sukker
150 g marcipan
150 g æg
40 g hvedemel
10 g kakao
Kærnemælkscreme:
150 ml piskefløde, let pisket
50 g sukker
1 stang vanilje
2 blade husblas
125 ml kærnemælk
125 ml yoghurt, græsk
Mandelbund:
Rør blødt smør og sukker sammen, og tilsæt resten af ingredienserne.
Bag i en smurt ringform ved 160°C i 30 min.
Tag formen ud, og køl bunden af i formen.
Husblas opblødes, smelter i lidt vand sammen med vaniljen i et vandbad
Vend den let piskede fløde med den opløste husblas og vanilje.
Kærnemælk og yoghurt tilsættes og foldes i.
Lav en krave af bagepapir til ringformen med mandelbunden.
Hæld cremen i, og stil den i fryseren i ca. 6 timer. Rør af og til.
Kirsebær halveres og befries for sten.
Tag kagen ud, og pynt den med kirsebær.
--