De er lækre serveret som morgenmad og kan let ændres til dessert ved at tilsætte lidt mørk rom i saucen, serveret med for eksempel køleskabskold kaffefløde.
1 stor moden men fast mangofrugt
3 små appelsiner
16 små stykker krystalliseret ingefær
3 spsk ingefærsirup
1 spsk mørk muscovadosukker
1 tsk blandet krydderi
25 g smeltet smør
16 x 25 cm bambusspid lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
Skræl mangoen og skær kødet fra på begge sider af den tynde, flade sten i 2 tykke skiver.
Skær dem i stykker på cirka 2,5 cm.
Skær en tynd skive af toppen og bunden af hver appelsin.
Læg dem med den afskårne side nedad på et skærebræt og skær skrællen og den hvide midte væk, skær dernæst hver appelsin over i 6 skiver.
Træk skiftevis 2 stykker mango, 2 stykker krystalliseret ingefær og 2 stykker appelsin på parallelle par af bambusspid, så du får 8 spidpar.
De let adskilte spid, der former parrene, forhindrer det hele i at dreje rundt, når du griller dem.
Kom ingefærsirup, muscovadosukker, blandet krydderi og smør i en pande og bring det i kog under omrøring.
Tag panden af varmen og lad den køle af.
Smør ingefær-toffeesaucen på spiddene med en pensel, og grill dem over mellemvarme kul i 10 minutter, hvor du vender dem 1 gang.