1 æg
3 æggeblommer
1 ¼ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
1 dåse mango i sukkerlage, ca 450 g
nogle blade citronmelisse
Solbærsauce:
2 dl vand
2 dl sukker
250 g solbær
Kom æg, æggeblomme, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til hvidt og luftigt skum.
Hæld fløden i og kør massen i en ismaskine i ca 20 min.
Lad mangoen dryppe godt af.
Hæld den i ismaskinen og kør i yderligere 10 min.
Kom partaiten over i en skål og lad den stå overdækket i fryseren til serveringen.
Kog vand og sukker til sauce Kog lagen et par minutterog lad den derefter blive kold.
Skyl solbærrerne hvis det behøves, nip dem af klaserne og kom dem i en køkkenmaskine.
Kør solbærrerne til en jævn mos, tilsæt sukkerlagen og kør i yderligere nogle sek.
Si saucen og smag evt til med sukker.
Fordel parfaiten i store glas med en isske og hæld solbærsaucen rundt om.
Stik lidt citronmelisse i den og server med det samme.