Der er oldemors klassiske citronfromage, eller en af de
nyere varianter med marcipan og frugter, så er fromage altid en sikker vinder
på dessertbordet.
Arbejdstid: 20 min. Hviletid: ca. 2 timer. 4 personer.
#
2 blade husblas
1 økologisk citron
3 æg
50 g sukker
50 g rå marcipan
25 g smuttede mandler
2 dl piskefløde
Tilbehør:
250 g friske ribs eller andre sommerbær
*
LÆG husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
RIV citronskal len fint og pres saften.
KNUG vandet ud af husblassen og smelt den sammen med 2 spsk
citronsaft i en skål over vandbad.
PISK æg og sukker til en tyk creme (5-8 min. med en håndmikser).
Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal og den let afkølede
husblas.
RIV marcipanen groft og hak mandlerne.
Pisk fløden til blødt skum.
Vend marcipan, mandler og flødeskum i æggemassen og fordel
fromagen i portionsglas.
Sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, til de stivner.
Server med friske ribs.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin