Virkelig sprød og dejlig marengskage, med æblemos, vaniljeskum og hasselnøddedrys, så er desserten reddet på bedste vis.
Arbejdstid: 30 min. Bage/kogetid: 1½ time. 6-8 personer.
Marengsbund:
3 æggehvider
1 tsk citronsaft
175 g sukker
Fyld:
1 kg madæbler
1 dl vand
ca. 75 g sukker
50 g hasselnødder
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
*
Pisk æggehvider og citronsaft stift med 2 spiseskefulde af
sukkeret.
Vend resten af sukkeret i og sæt dejen på bagepapir i en
cirkel (ca. 24 cm i diameter).
Bag marengsbunden ca. 1½ time ved 100 °C.
Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i mindre stykker.
Kog dem med vand under låg til de akkurat koger ud (5-10
min.).
Smag til med sukker og afkøl.
Rist nødderne 5-6 min. på en tør pande.
Afkøl dem og hak dem groft.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Pisk dem ud i fløden og pisk det til blødt skum.
Anret æblemosen på den afkølede marengsbund.
Top op med vaniljeflødeskum og drys med nødder.
TIPS: Køb evt. en færdiglavet marengs fra bageren
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin