Italien er foran, hvad pasta variationer angår. Men prøv alligevel denne sydtyske opskrift på "Maultaschen", som er en slags store ravioli i mundrette "bidder".
#
300 g løg
2 spsk smør
1 spsk olie
salt, peber og lidt muskat
400 g friske ravioli fra køledisken, eller 8 schwabische Maultaschen(à 50 g)
2 ildfaste forme à ca. 15x 15 cm
60 g reven emmentaler
2 spsk klippet purløg
*
Løgene pilles, halveres og skæres i halve ringe.
Steg løgene gyldenbrune ved middel varme i 2 spsk smør og 1 spsk olie.
Der krydres med salt, peber og lidt muskat.
Ravioli eller 8 Maultaschen, hvis de kan fås, tilberedes efter anvisningen på pakken.
Halvdelen af løgene fordeles i 2 ildfaste forme.
Raviolierne og resten af løgene fordeles ovenover.
Strø reven emmentaler over.
Gratiner retten i 10 minutter i den forvarmede ovn på 2. rille fra oven ved 220°C /varmluft 200 °C.
Drys 2 spsk klippet purløg over ved serveringen
Pr. portion. 26 g protein, 45 g fedt, 61 g kulh. - 756 kcal (3164 kJ)
--
Kage med glade farver
En kage, belagt på fire forskellige måder: en genial løsning, hvis man gerne vil have lidt afveksling uden at skulle stå i køkkenet hele dagen
Til 24 stykker: Tilberedning: 1 time og 1 kvarter (plus ventetider)
#
30 g gær
2 dl mælk, lunken
460 g hvedemel
130 g sukker + 4 spsk
30 g margarine
½ tsk salt
½ tsk kanel, stødt
100 g smør, blødt
300 g rabarber
400 g æbler
2 spsk citronsaft
250 g syltede kirsebær (glas)
250 g abrikoser (dåse)
flormelis til drys
*
Gæren røres ud i lunken mælk.
Ælt det sammen med 300 g hvedemel, 30 g sukker, 30 g margarine og ½ tsk salt.
Lad dejen hæve i 20 minutter.
160 g mel, 100 g sukker, ½ tsk stødt kanel og 100 g blødt smør æltes med fingrene til en smuldredej. Stil herefter smuldredejen koldt.
Rabarber gøres i stand og skæres i 3 cm store stykker, som blandes med 4 spsk sukker.
Æbler skrælles, skæres i kvarter, udkernes og skæres i smalle både, der straks blandes med 2 spsk citronsaft.
Den hævede dej slås ned og formes til en kugle, der hviler lidt, før den lægges på en smurt plade/bradepande (40x30 cm).
Tag godt med mel på hænderne og pres dejen ud til kanterne, så den bliver jævnt fordelt.
På hver ¼ af pladen lægges der hhv. kirsebær, abrikoser, rabarber og æbler.
Smuldredejen fordeles ovenpå.
Lad kagen efterhæve i 15-20 minutter.
Bag den i ca. 12 minutter på 2. rille fra neden i den forvarmede ovn ved 190°C /varmluft 170°C.
Drys flormelis på den lunkne kage.
Pr. stk.: 3 g protein, 8 g fedt, 29 g kulh. = 200 kcal (842 kj)