Blend friske ærter i hummussen, og tilsæt evt. lidt
friskhakket mynte sammen med persillen.
4 personer. Arbejdstid: 15 min.
#
250 g kogte kikærter eller hvide bønner (evt. fra dåse)
200 g friskbælgede eller frosne ærter
1 fed knust hvidløg
1-2 spsk tahin (se TIPS)
2 -3 spsk citronsaft
2-3 spsk jomfruolie
2-3 forårsløg
1 håndfuld persille
salt og peber
*
Blend de afdryppede kikærter eller hvide bønner sammen
ærter, og tilsæt hvidløg, tahin, citronsaft og olie.
Juster evt. konsistensen med lidt kogevand (eller vand).
Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Skyl og hak persillen.
Rør det i hummussen, og smag til med salt og peber.
Server den grønne hummus i lune pitabrød med salatblade og
halve cherry tomater.
Det kan også nydes som tilbehør til et stykke stegt kød
eller fisk, eller som dip til rå grønsager og ristet brød.
TIPS: Tahin er en pasta lavet af ristede, malede sesamfrø og
olie. Du kan selv lave tahin ved at riste sesamfrø let på en pande og blende
dem med lidt olie. Tilsæt evt. lidt vand og salt. Erstat evt. tahin med lidt
sesamolie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin