2 kg kalvesmåkød af fx bov
75 g smør
2 små, friske og stærke røde chilipebere (thai)
4 hakkede løg (ca. 300 g)
3 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
1 ½ dl paprika (ca. 65 g)
4 spsk groft salt
5 liter vand
6 løg i tynde både
7 røde peberfrugter i tern (ca. 900 g)
300 g tørret hvid pasta, fx små suppehorn
250 g chorizopølse i tynde skiver (krydret spansk spegepølse)
400 g Karoline's PastaOst
Tilbehør: 1,2 kg landbrød
Ristning: ca. 10 min. ved 200°C
Skær kødet i mundrette tern og del det i 4 portioner.
Lad smørret gyldne i en sauterpande.
Brun en portion kød i ca. 3 min. og tag den op.
Brun resten af kødet og kom alt kødet i en stor gryde (ca. 10 liter).
Flæk chilipeberne og fjern kernerne - under rindende vand.
Hak chilierne fint og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser.
Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 ½ time eller til kødet er mørt.
Kom løgbåde og peberfrugttern i suppen og kog den, stadig under låg, i yderligere ca. 25 min.
Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under omrøring i ca. 7 min. Smag til.
Læg imens chorizoskiverne på en plade med bagepapir.
Læg endnu et stykke bagepapir over pølseskiverne og rist dem midt i ovnen. Lad de sprøde skiver dryppe af på fedtsugende papir og bræk dem derefter i mindre stykker.
Ved serveringen: Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle.
Server Pastaost som drys til suppen sammen med chorizopølse.
Genvej: Suppen (uden løgbåde, peberfrugttern og pasta) kan tilberedes dagen før og stå tildækket i køleskabet.
Gør suppen færdig som beskrevet i opskriften.
Suppen uden løgbåde er fryseegnet.
Tips: Gullaschsuppen kan tilberedes med 750 g stegt bacon i stedet for chorizopølse.