Lav din egen hyldeblomstsaft - her er en version med
jordbær. Foretrækker du alm. hyldeblomstsaft, så udelad jordbærrene, og brug
dobbelt så mange hyldeblomstklaser.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 5 min. Trækketid: 2 døgn. Holdbarhed:
ca. 1 måned.
#
250 g jordbær
15 hyldeblomstklaser
1 citron (øko)
1 liter vand
1 kg sukker
*
Rens bærrene, nip dem, og mos dem med en gaffel.
Tilsæt hyldeblomstklaserne.
Kog skiver af citron med vand og sukker.
Hæld den kogende sukkerlage over jordbær- og
hyldeblomstblandingen, og dæk skålen til.
Lad saften trække et køligt sted - helst i køleskab - i 2
døgn, og rør et par gange undervejs.
Si saften over på rene flasker.
Nyd saften fortyndet med koldt vand eller måske hvidvin.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin