Hylden blomstrer i denne måned, hvor den danske jordbærsæson
også er godt i gang. De to råvarer er rigtig gode sammen, og det er oplagt at
blande jordbær i hyldeblomstsaften.
Trækketid: ca. 3 døgn. Fryseegnet.
500 g solmodne jordbær
15 friske hyldeblomstskærme
1 citron [øko]
1 liter vand
1 kg lyst rørsukker
*
Mos jordbærrene i en skål.
Klip de groveste stilke af hyldeblomstskærmene, og læg dem
på jordbærmosen.
Vask citronen, skær den i tynde skiver, og læg dem ovenpå
hylde- blomsterne.
Kog vand og sukker, til sukkeret er helt opløst.
Hæld den kogende sukkerlage i skålen.
Dæk til, og lad trække et mørkt og køligt sted (eller i køleskabet)
i 3 døgn.
Rør blandingen igennem hver dag.
Hæld blandingen i en sigte foret med et rent viskestykke, og
lad saften dryppe af i en skoldet skål. Hæld saften på skoldede flasker, og
opbevar dem i køleskab, hvor holdbarheden er ca. 1 måned.
Fortynd saften med koldt vand efter smag, eller laven dejlig
drink af kold tør hvidvin smagt til med jordbær-hyldeblomstsaften.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin