4 Personer
4 små æbler
2 spsk citronsaft
1 tsk kanel
1 spsk sukker
40 g hasselnødder
2 dl honning
1 spsk smør
2 dl hvedemel
Råcreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
¼ l piskefløde
1 tsk vanilje
Smuldr smørret i melet. Saml dejen med lidt vand og stil den koldt.
Skræl æblerne og befri dem for kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver og stænk dem med citronsaft. Steg æblerne et øjeblik i lidt smør og drys med kanel og sukker.
Læg æblerne i fire smurte forme (timbaleform), gem nogle skiver og hak dem.
Hak nødderne.
Varm honningen med smør og lad det koge nogle minutter. Sæt ovnen (almindelig ovn) på 200ºC.
Lav et hul i midten af æblerne i formene. Fordel de hakkede nødder og æbler i dette. Hæld honningen over.
Rul dejen ud og læg den som et låg på hver form. Tryk dejen godt fast og bag timbalerne ca. 20 minutter ved 200ºC., i almindelig ovn.
Råcreme:
Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum. Pisk fløden lind.
Rør æggemasse samt den piskede fløde sammen og smag til med vanilje.