Logo

Abrikostærte 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtebund:
75 g smør
2 æg
120 g sukker
½ dl kaffefløde
ca. 120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld:
150 g marcipan(skal have stuetemperatur)
1 dl piskefløde
Pynt:
2 dl piskefløde
1 lille dåse abrikoser
1 dl sukkerlage fra abrikoserne
2 blade husblas

Smelt smørret og lad det svale af.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
Tilsæt det smeltede smør samt kaffefløde og bland hvedemel og bagepulver i.
Rør rundt med let hånd og hæld dejen i en 1 liters springform, smurt med smeltet smør og drysset med rasp.
Bag ved godt 175°C i ca. 30 minutter.
Lad akgen køle af, inden den tages ud af formen.

Fyld:
Riv marcipan groft og rør den sammen med piskefløden til en jævn og

fin masse.
Flæk tærtebundn med en skarp kniv og fordel marcipanmassen på den ene bund. Læg den anden bund over.

Pynt:
Lad abrikoserne dryppe af, men gem lagen.
Læg frugterne i et dekorativ mønster på tærten og blød de 2 blade husblas op i koldt vand.
Tryk vandet af og smelt dem i den opvarmede abrikoslage.
Når lagen er kølet af, hældes den over abrikoserne, så de bliver overtrukket og smukt blanke.
Pynt til sidst med stiftpisket flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her