Logo

Afrikansk høne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stor høne
100 g svesker
2 dl vand
2 spsk sukker
4 spsk hvedemel
salt, peber
2-3 spsk olie
1 rød paprika
2 ½ dl hvidvin
1 ½ dl kraft fra hønen
½ tsk rosmarin
1 løg
lidt strimler citronskal
2-3 faste pærer
 
Kog sveskerne i vand tilsat sukker til de er møre.
Del hønen i passende stykker.
Tag rygben og brystben og kog kraft på dem. Vend hønen i hvedemel tilsat salt og peber.
Hæld olie i panden og steg stykkerne til de er gyldenbrune.
Tag dem op.
Del paprikaen i strimler og steg dem i olien på panden.
Hæld dem i en ovnfast form.
Rør resten af melet med vin og kraft fra hønen og hæld det i panden.
Rør til det tykner.
Tilsæt 2 spsk kraft fra sveskerne og rosmarin.
Smag til med salt og peber.
Skræl løget og hæld den i panden.
Tilsæt citronskal.
Skræl pærerne og stik kernehusene ud.
Skær pærerne i tykke skiver og hæld dem i panden.
Kog pærerne ca. 3 min. og hæld dem i formen sammen med saucen i panden.
Læg hønsestykkerne på toppen sammen med sveskerne.
Læg låg på og sæt formen i ovnen ved 190ºC midt i ovnen i ca. 1 time.
Fjern løget og citronskallen før formen sættes på bordet.
Server ris eller kartofler til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her